Tuesday 2 July 2024

ΑΠ'ΤΟ ΚΑΒΟΥΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΟΜΑΝΤΡΑ

Τη Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου περπάτησε σε μια εύκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή κοντά στο χωριό Καβούσι.

Αφήσαμε τα αμάξια μας στην αρχή του χωριου και ακολουθώντας διευκρινιστικές πινακίδες μπήκαμε σε χωματόδρομο και σε ένα κάμπο κατάφυτο με λιόφυτα.




 

 

 




Τραβήξαμε βορειοανατολικά με σκοπό να πάμε πρώτα στο Θεριόσπηλο. Η θέα μόλις πλησιάζεις σε αυτό το σημείο σε αφήνει έκθαμβο.

 



Αντικριζεις τη βόρεια πλευρά του νησιού και απέναντι τον Άγιο Νικόλαο, το Καλό Χωριό έως και την άκρη όπου βρίσκεται ο φάρος του Αφορεσμένου. Για να φτάσουμε στο Θεριόσπηλο κατηφορίσαμε μια πανέμορφη πλαγιά έχοντας πάντα θέα τη θάλασσα.
















Κάναμε το διάλειμμα μας ατενίζοντας το πέλαγος και απολαμβάνοντας τη λίγη δροσιά που είχε σε αυτό το σημείο και αφού επισκεφτήκαμε το σπήλαιο πήραμε την ανηφόρα για να βρεθούμε στο χωματόδρομο.


Συνεχίσαμε ως το Χρυσοκάμινο, μια περιοχή όπου ανασκάφτηκε μια μινωική αγροικία και περπατώντας ανάμεσα σε χαμηλή βλάστηση με φρύγανα φτάσαμε στην είσοδο του μικρού φαραγγιού που καταλήγει στη παραλία της Αγριόμαντρας.


 

 

Ιδανική μέρα για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας. Επιστρέψαμε μέσα από χωματόδρομους εκεί που είχαμε αφήσει τα αυτοκίνητα μας.




Συνολικά διανύσαμε απόσταση 7.800μ με υψομετρική διαφορά 230μ. Ευχαριστούμε πολύ την αρχηγό, Σοφία Σιδηροπούλου για την πραγματοποίηση αυτής της όμορφης και δροσερής πεζοπορίας που είναι ότι πρέπει μέσα στις ζέστες του καλοκαιριού για τους πεζοπόρους που δεν μπορούμε ν’αποχωριστούμε την προσφιλή δραστηριότητα μας!


ΑΡΧΗΓΟΣ: Σοφία Σιδηροπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Monika Salku, Μαρία Κουφάκη

ΚΕΙΜΕΝΟ: Σοφία Σιδηροπούλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: Γεώργιος Αρναουτάκης
 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

 

 Powered by Wikiloc