Sunday 30 June 2019

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΜΕΣΕΛΕΡΟΙ

Μια όμορφη πεζοπορία στην περιοχή του Καλού Χωριού μοιράστηκαν μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, τελευταία Κυριακή του πρώτου καλοκαιρινού μήνα.


Περπατήσαμε σε αγροτικούς δρόμους και πάνω στο παλιό μονοπάτι που ενώνει το Καλό Χωριό με τους Μεσελέρους, με το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής (3,5 ώρες) μέσα στο δάσος. 



Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το γεφυράκι αμέσως μετά τον οικισμό Αρνικού (υψόμετρο 100μ) και ανηφορίσαμε από χωματόδρομο προς το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού. Απολαύσαμε την εντυπωσιακή θέα προς τους γραφικούς οικισμούς Αρνικού και Πύργου και στη συνέχεια κινηθήκαμε ανατολικά προς το δάσος. 





Περπατήσαμε κάτω από τα σκιερά δέντρα για περίπου 1,5 ώρα και σκαρφαλώσαμε από βραχώδες μονοπάτι στην ψηλότερη κορυφή της περιοχής (υψόμετρο 558μ.) απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα προς το μοναστήρι της Φανερωμένης.


Στη συνέχεια ακολουθήσαμε ελαφρά κατηφορική πορεία, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα προς το χωριό Μεσελέροι, που απλώνεται κάτασπρο μέσα στο καταπράσινο τοπίο, με την επιβλητική εκκλησία του χωριού να ξεχωρίζει ανάμεσα στα χαμηλά σπίτια. Στο βάθος ο κόλπος του Μιραμπέλλου αστράφτει σκουρογάλανος με το μικρό νησάκι των Αγίων Πάντων να ξεχωρίζει απέναντι από την πόλη του Αγίου Νικολάου. Ιδιαιτέρα γραφικές οι 'γλώσσες'  ξηράς που εισχωρούν βαθιά μέσα στη θάλασσα και σχηματίζουν τους απάνεμους κόλπους και τις υπέροχες παραλίες του Καλού Χωριού.





Από αγροτικό δρόμο προχωρήσαμε μέχρι στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, και στο φιλόξενα διαμορφωμένο προαύλιο κάναμε διάλειμμα για ξεκούραση και την καθιερωμένη ρακή.
Από το παλιό μονοπάτι με καλντερίμι, που ενώνει τα χωριά Αρνικού και Μεσελέροι καταλήξαμε στην αφετηρία έχοντας διανύσει 13 περίπου χλμ σε 4,5 ώρες.   

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μιχαηλίδης Γιώργος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πάγκαλος Γιάννης, Μιχαηλίδης Γιώργος
ΒΙΝΤΕΟ: Πάγκαλος Γιάννης
ΧΑΡΤΗΣ: Μιχαηλίδης Γιώργος
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Λάμπρου Ελένη


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

Powered by Wikiloc

No comments:

Post a Comment